divendres, 29 d’octubre del 2010

dimecres, 27 d’octubre del 2010

Aquí yace el sentido común

Germán, 3r ESO, IES Joanot Martorell

Arquitectes de somnis


Ester, 3r ESO. IES Joanot Martorell

Abraçada solar

Zaira, 1r Batxillerat Humanitats, IES Joanot Martorell

El color de la pell


Lorena, 1r Batxillerat Humanitats

¿Por qué?

Alba, 3r ESO, IES Joanot Martorell

Crisi




Jónatan, Carlos, Alexander. IES Joanot Martorell, 1r Batxillerat Humanitats

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Tú decides

IES Radio Exterior (Sección IES Playa San Juan). Arecio, Mostefa, Ana Isabel, Vladislav, Bryan, Manaka, Cristofer, Daniel, Adolfo, Emilio.




















I tú, què opines?


Halima, Nareda i Gema. IES Joanot Martorell, 1r Batxillerat Humanitats

Pasarela Cibeles

Jésica, 3r ESO. IES Joanot Martorell, Elx

WE OPEN A GREEN WINDOW TO THE WORLD




LA FINESTRA DEL IES LA MOLA COMIENZA SU ANDADURA


Todo lo que esté relacionado con el Medio Ambiente y la Sostenibilidad es noticia hoy en día. El mundo está en peligro. Los diferentes tipos de contaminación están causando una gran cantidad de problemas a nuestro planeta y nosotros, los jóvenes de todo el mundo, debemos trabajar duro si queremos cambiar la situación actual.

Con este proyecto, los profesores y alumnos del IES La Mola queremos concienciar a todos de la necesidad de preservar el Medio Ambiente para generaciones futuras.

Aunque parezca una exageración, ésta es la cruda realidad. Estamos destruyendo el mundo y las noticias que vemos y oímos en los medios de comunicación no son una exageración. Con esta exposición, en la que todos los alumnos de Inglés Práctico de 1º de Bachillerato hemos colaborado, intentamos mostrar una imagen impactante de nuestro contaminado planeta.

Hemos intentado atraer la atención del resto de alumnos del Centro con fotos que nosotros mismos hemos hecho en un entorno muy próximo a nuestro instituto. A esas fotos, les hemos añadido una reflexión sobre la gravedad del asunto. Además de las fotos, hemos buscado artículos que hablan de cambio climático, aprendido vocabulario relacionado con el tema, trabajado con canciones que se publicaron en el disco LIVE EARTH, publicado en 2008 para recaudar fondos contra el cambio climático y en el que participaron cantantes famosos como Madonna. También hemos tenido la oportunidad de ver y escuchar películas y vídeos que nos muestran la dramática realidad por la que atraviesan muchas personas a consequencia de la contaminación ambiental.
Todos nosotros, viviendo en una sociedad de consumo como la nuestra, no estamos haciendo mucho para salvar el mundo. Cada vez que usamos un spray, ponemos en marcha nuestro aparato de aire acondicionado o calefacción, abrimos el frigorífico o utilizamos el coche para ir al trabajo o a la escuela, estamos incrementando el porcentaje de emisiones de C02 a la atmósfera. Nosotros, los seres humanos, somos los principales responsables del daño causado al Medio Ambiente.

En este proyecto, que hemos titulado "We open a green window to the world" porque lo hemos trabajado en la asignatura de Inglés Práctico, nuestro objetivo es claro: concienciar a los demás de los problemas medioambientales existentes hoy en día y la necesidad de buscar soluciones a los mismos.

El tiempo se está agotando. No nos queda mucho tiempo cambiar nuestros hábitos, así que debemos actuar ya. Si todos trabajamos juntos, obtendremos mejores resultados.
Inglés práctico. 1º bachillerato del IES LA MOLA

diumenge, 24 d’octubre del 2010

dijous, 21 d’octubre del 2010

Tormenta

Álvaro, 3r ESO. IES Joanot Martorell (Elx)

Contra el maltrato y el abandono de animales

Bueno ya estoy de nuevo por aquí, y quiero hablar sobre el abandono de animales, sobre todo de perros. Yo no he leído ningún informe, ni tampoco lo voy hacer, para darme cuenta que abandonan y maltratan a muchos animales que solo nos dan cariño, y que la mayoría se portan estupendamente con nosotros. No entiendo a la gente que teniendo un perro que le da amor pueda pegarle y abandonarle, y si realmente hace esto es por qué su corazón esta muerto, por qué nadie se merece que le hagan esto, ¡ni siquiera los animales puesto que son seres vivos! Si queremos un mundo mejor, también hay que tener en cuenta a los otros seres vivos.
Laura Verdú. http://noalasdiferenciasdecolor.blogspot.com/
4ºESO, IES José Marhuenda Prats, El Pinós.

Fuente imagen: http://peligrohumanos.blogspot.com/

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Diamante de sangre

¿Cómo es que algo tan pequeño es capaz de teñir de rojo un continente?
Bensalem, 1ºBachillerato Humanidades. IES Joanot Martorell.

El año de la rata

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Latas


Enrique y Jose, 1º Bachillerato IES Joanot Martorell

dissabte, 16 d’octubre del 2010

La nena que va silenciar al món

Hola amics i amigues. Som el grup de 2n ESO-B de l’IES Sant Just Desvern que el curs passat van intentar posar un petit gra de sorra per a fer possible obrir una finestra al món.
Aquest any també volem col·laborar i començarem per compartir amb vosaltr@s les nostres opinions sobre el següent vídeo (youtube):

Al veure el vídeo de “La niña que silenció al mundo’’ens vam adonar que aquesta noia tenia molta raó. Els polítics no fan cas al medi ambient ni es preocupen de les persones necessitades. La noia es va presentar a la ONU per a llegir el seu discurs i fer reflexionar a tots els habitants del planeta (adults, joves i nens), al temps que demanava als responsables de l’assemblea que prenguessin mesures per a deixar un món millor a les generacions futures. Si tots pensessin com la Severn Suzuki, i comencessin a conscienciar–nos de que el món està en perill, actuaríem amb més responsabilitat. Encara que la noia tingués molts diners sabia que els nens pobres els hi faltaven les coses més elementals, com és l’accés a l’educació i a la sanitat. Severn Suzuki va aprofitar aquesta assemblea per a conscienciar al món sobre la pobresa que pateixen milions d’éssers humans i sobre el canvi climàtic que està ofegant el nostre planeta.
Miguel Carrasco, Carles Durán i Joan Bustamante

És una nena que fa un discurs sobre el futur de la humanitat davant de la ONU. Aquest vídeo ens ha transmès que hi ha persones que es preocupen pel nostre futur, pel futur de tots. I també transmet que el nostre futur està molt negre perquè la gent d'ara no cuidem al nostre planeta i tampoc ens respectem entre nosaltres.
Mariona Pino Vilanova i Montserrat Ribes Molina

Nosaltres creiem que la nena va tenir molt de valor, ho va dir amb molta seguretat i molt clar, se la veia molt preocupada pel tema, llegia amb molt sentiment i creiem que ella i els seus amics van fer un gran esforç per viatjar a Brasil des de Canadà i llegir aquest discurs davant de la ONU.
Lluna Balada, Elisabet Giner i Judit Ferrer

Trobo que aquesta nena es va adonar de lo que estava i està passant, però tota aquella gent només es van adonar de que nosaltres, els humans estàvem canviant el món cada dia a pitjor...
Potser a les persones amb més edat no els importa gaire el planeta, però en canvi, a les persones de la nostra generació sí que ens interessa aquest tema, ja que si vivim lo que és normal, o sigui uns seixanta o setanta anys més, doncs a nosaltres ens afectarà i als nostres fills i als fills dels nostres fills, o potser (i no es per ser pessimista) no arribem ni a això.
Ara tot ha començat: el desglaç, els canvis bruscs de temperatura...
Berta Vallès

El vídeo va d'una nena que es va presentar a una reunió de la ONU i va llegir un text que havia preparat amb uns amics.
Com molts altres nens, ella s'havia adonat dels perills que provocaven les accions dels adults en aquell temps... S'havia adonat que ella i els seus amics, eren els que patirien les conseqüències dels actes irresponsables dels adults. Que si el món es destruïa, eren ells els que patirien allò.
No cal dir que els polítics i tota la gent que la va escoltar, van quedar bocabadats. No podien creure's que una nena de 13 anys pogués pensar d'aquella manera. Normalment, els adults tendeixen a pensar poca cosa de la ment d'un nen. Deuen pensar que nosaltres no som conscients del que passa, que no podem arreglar res. Que la nostra ajuda no pot canviar gaire cosa en aquest món. Potser es veritat, però potser, sí sabem el que és millor per a nosaltres, ja que som els que d'aquí uns anys continuarem habitant el planeta, i no els que ara tenen 50 anys. Haurem de quedar-nos amb les restes que ens deixen: un planeta destruït, sense boscos, sense animals, sense pols, amb una calor insuportable? Volem un planeta millor i per això hem de lluitar i demanar als polítics lleis que prohibeixin la destrucció dels boscos, la contaminació de rius i mares ... Demanen que els que tenen el poder a les seves mans ajudin a crear un món més just, sense diferències entre paises pobres i rics.
Marina Valls Aguilera i Aina Ardiaca Tent

Un grup de nois adolescents van estar estalviant diners durant molt de temps per poder viatjar des de Canadà a Brasil. Una noia que tenia 13 anys es va infiltrar a la reunió de la ONU per dir el que pensava sobre el medi ambient i les persones que necessiten ajuda econòmica i sentimental. Les persones que estaven presents van quedar esmaperduts, bocabadats. Aquesta noia va fer reflexionar a mig món i gràcies a ella, a partir d'aquell dia el món és una mica millor. Tots nosaltres hem de lluitar per un planeta millor..
Roc Costa i Bernat De Paz

Una noia de 13 anys, amb els seus amics van anar a fer una conferencia a la ONU. Aquesta noia va parlar de la pobresa que hi ha al món i de que ningú feia res per a millorar l'economia dels paises pobres, el medi ambient...
Les persones que estaven presents es van quedar bocabadades.
La noia deia que no tenia solucions per que no passés això però els adults allà presents tampoc les tenien.
Àfrica Castro Garcia

Sobre aquest vídeo, pensem que no és just que una nena de tretze anys hagi de gastar diners només per dir-li al món una cosa tant evident. La noia ens va donar una lliçó del que hem de fer tot plegats. Malauradament fa molts anys que la nena va fer aquest discurs i ningú no ha reaccionat fins ara. En aquell moment tota la gent va aplaudir, desprès no es van recordar més de tot el que la noia va llegir.
Laura Coderch i Oscar Sanz