diumenge, 28 d’abril del 2013

Un café suspés



“Vam entrar en un petit cafè amb una amiga. Vam fer la nostra comanda i mentre ens acostem a la nostra taula, dues persones s’apropen a la barra i diuen: ‘Cinc cafès, si us plau. Dos per a nosaltres i tres suspesos’. I després de pagar la seva comanda prenen els dos cafès i se’n van.
Li pregunto a la meva amiga: “Què són els cafès ‘suspesos’?”. La meva amiga respon: “Espera i veuràs.”
Entren algunes  persones més. Dues noies demanen un cafè per a cada una, paguen i marxen. Acte seguit tres advocats demanen set cafès –tres per a ells i quatre “suspesos”–. Tot i que encara em pregunto de què va això dels cafès ‘suspesos’ m’agrada el clima assolellat i la bonica vista de la plaça davant la cafeteria. De sobte, un home vestit amb robes gastades i que sembla ser un captaire entra per la porta i pregunta: ‘Té un cafè suspès?’
És simple, hi ha clients que paguen per avançat un cafè per algú que no pot donar-se el luxe d’una beguda calenta. La tradició dels cafès en ‘suspens’ va començar a Nàpols, però s’ha estès per tot el món i en alguns llocs pots demanar no només un cafè ‘suspès’, sinó fins i tot un entrepà o un àpat complet.
¿No seria meravellós tenir aquests cafès i fins i tot botigues de queviures en totes les ciutats on els menys afortunats trobessin esperança i suport? Si ets propietari d’un negoci, per què no ho ofereixes als teus clients … Estic segur que a molts d’ells els hi agradarà la idea”.

4 comentaris:

  1. Es una entrada importante y actual, desgraciadamente.
    ¡Enhorabuena por vuestro blog, cada vez que lo visito me gusta más!
    He difundido en twitter y facebook, espero que os lea mucha gente.
    Abrazos.

    ResponElimina
  2. La historia tracta de cafeteries.

    Hi ha persones que paguen cafes o menjar calent per a les persones que no poden pagar menjar calent.

    La historia me ha agradat perque hi ha persones molt generoses.

    Ivan Triguero Casado 4-A I.E.S Altaia

    ResponElimina
  3. Va sobre un bar que alguna gent va i demana un café per a ell,i despres altre café,per a altres presones que no tenen el luxe de pagar-se-lo ell mateix.
    Jo conec a gent que li vendria molt bé això,i també conec a gent que pagaria per altres persones,que no tenen suficients diners o que no poden donar-se el luxe de prendre-se algo fora de casa.
    Anto (Antonia) Navarro Fernández. 4-C I.E.S Altaia.

    ResponElimina
  4. Gracias por la enhorabuena, es una buena forma de tejer comunidad. Un blog está vivo gracias a las visitas.

    Jose

    ResponElimina